Bioactivatori ecologici pentru curățarea fosei
August 26, 2018
Fosa Septica – Sfaturi de instalare
October 8, 2018

Realitate vs. Concepții greșite despre fosele septice

 1. Cantitatea de apă pe care o consumă o familie nu afectează costurile fosei septice.
 • Realitate: Mărirea cantității de apă menajeră provenită din gospodărie, conduce implicit la mărirea cantității de grosier și la vidanjări mai dese a fosei septice.
 1. Nu trebuie să folosești bioactivatori pentru fose septice
 • Realitate: Particulele solide sunt mărunțite de bioactivatori. Bioactivatorii ajută fosa septică ecologică să funcționeze corect și eficient.
 1. Chimicalele folosite în casă și aruncate la chiuvetă sau în toaletă nu afectează fosele septice
 • Realitate: Cea mai ușoară cale de a scăpa de chimicale în casă este să le aruncăm în vasul de wc. Nu face asta! O cale de a evita substanțele dăunătoare din fosa septică este să folosim substanțe naturale (ex. detergent bio).
 1. Dacă nu e stricată, nu trebuie reparată!
 • Realitate: NU aștepta să apară problemele, mai bine le previi. Mentenanța fosei septice asigură funcționarea ei și previne înfundarea câmpului de drenaj. Fosele septice ecologice rezistă mai mult cu mentenanță potrivită și vei economisi bani pe termen lung.
 1. Dacă chem o firmă de instalații sau un instalator o să mă coste foarte mult
 • Realitate: Dar cât o să te coste dacă nu îi chemi? Costul unei intervenții sau a unei constatări poate fi de la zeci de lei până la sute de lei, în funcție de zonă și de cine vine. Dar dacă stai și nu faci nimic atunci când fosa septică dă semne că nu funcționează, la sfârșit o să te coste mai mult adunând costurile dese de vidanjare. Cel puțin folosește regulat bioactivatori.
 1. Fosa mea funcționează bine și nu a dat rateuri niciodată
 • Realitate: Defecțiunile fosei septice apar de cele mai multe ori în câmpul de drenaj, nu în fosă. Fosa septică este doar un rezervor cu rolul de sedimentare a particulelor solide și drenarea în sol a apei.
 1. Chem vidanja, vidanjez fosa septică și am rezolvat problema
 • Realitate: Nu e chiar așa….Unele probleme care țin de fosă se pot rezolva astfel, cum ar fi nivelul mare de particule grosiere. Țevile sparte sau înfundate pot fi identificate când se vidanjează. Dacă problemele sunt cauzate de saturarea câmpului de drenaj, vidanjând nu se va rezolva. Adevărata valoare a bioactivatorilor este că previn viitoarele daune ce pot apărea.
 1. Fosa mea va rezista pentru totdeauna
 • Realitate: Multe fose septice ecologice au funcționat bine timp de 50 de ani sau mai mult. Altele au eșuat după 1 an. Durata medie de viață este de 20-30 de ani. Cu tehnologiile de construcție din ziua de azi ar fi chiar mai mult. Faptul că rezistă sau nu, depinde de fiecare din noi cu folosim canalizarea și fosa septică.
 1. Substanțele chimice folosite în casă, cum ar fi dezinfectanții, sau alte chimicale nu afectează fosele septice
 • Realitate: Fosa septică are bacterii naturale sau proveninte de la bioactivatori pentru fose septice care fac sistemul să funcționeze. În mod normal folosirea produselor de curățat cu moderație nu afectează fosa septică. Utilizarea excesivă a lor duce la dispariția bacteriilor produse de bioactivatorii de fosa septică și este posibil să apară probleme: mirosuri sau țevi înfundate.
 1. Dacă fosa este înfundată sau nu funcționează, trebuie să torn foarte multă apă în ea
 • Realitate: Defectarea fosei septice se datorează înfundării țevilor de drenaj cu materii solide. Dacă torni cantități mari de apă, șevile se vor umple mai mult cu solide, poate iremediabil.
 1. Fosa mea funcționează foarte bine, pentru că iarba este verde și deasă deasupra tubului de drenaj
 • Realitate: Un câmp de drenaj cu iarbă deasă și verde poate fi un semn că apa nu drenează bine în sol. Caută semne clare de drenaj înfundat, cum ar fi bălți deasupra țevilor de drenaj sau zone mlăștinoase

 

Comments are closed.

×

Apasă mai jos (pe Live Chat Support) pentru a iniția o conversație

× Contactează-ne pe WhatsApp