Fosa septică este o componentă importantă pentru locuinţele aflate în zone fără conexiuni la reţele de canalizare, în scopul tratării apelor menajere provenite de la bucătărie, baie şi toalete. În general, fosele septice ProdCompany sunt rezervoare cu capacitatea cuprinsă între 1000 litri şi 8000 litri (dar ne putem oricând adapta la nevoile clientului pentru dimensiuni mai mari) conectat la un capăt cu o conductă de admisie a apelor uzate dintr-o locuinţă, cu evacuarea apelor pretratate la celălalt capăt spre câmpul de drenaj septic. Apele pretratate sunt epurate în procent de 94%, fără substanţe solide, grăsimi sau elemente plutitoare, iar impurităţile rămase sunt prinse şi eliminate în sol, cu apa în exces prin câmpul de drenaj.
Fosa septică ProdCompany este confecționată din poliesteri armați cu fibră de sticlă și este alcatuită dintr-un rezervor de formă cilindrică cu trei compartimente.
Primul compartiment este prevăzut cu un tub de intrare pentru apele uzate formate din ape menajere și ape fecaloide, care are rolul de a separa grasimi și a decanta, asigurând astfel prima treaptă de tratare prin fermentarea anaerobă.
În al doilea compartiment are loc a doua decantare a apei uzate și a deșeurilor solide rămase în suspensie.
Nămolul depus pe fundul bazinului se îndepartează după o perioadă de timp prin vidanjare, prin gura de vizitare care asigură accesul la cele trei compartimente, iar apele pretratate sunt evacuate din cel de-al treilea compartiment printr-un tub de iesire către câmpul de drenaj.
Atunci când trebuie să alegi o fosă septică ecologică, dimensionarea ei este un factor important care va influența cheltuielile cu vidanjarea dar și durata de viață.
Alegând o capacitate corectă, crești durata de viață a acesteia, și eviți mirosurile urâte, refularea, sau vidanjarea la intervale scurte de timp. Dacă alegi un volum mai mare pentru fosa septică ecologică, funcționalitatea ei nu va fi afectată, ci o să faci vidanjarea mai rar.
Când alegi fosa septică ecologică, o faci în funcție de numărul de persoane ce o vor folosi.
Conform Standardului European 12566/3, o persoană poate produce între 150 – 200 litri de apă uzată zilnic, iar tratarea apei menajere trebuie făcută în timp de 3 zile.
1) Exemplu practic – Fosă septică ecologică pentru 4 persoane
Vom folosi următoarea formulă
1 persoană * volum mediu de apă * 3 zile = volumul fosei septice
4 persoane * 150 * 3 = 1800 litri
Așadar fosa septică ecologică necesară pentru 2-4 persoane trebuie să fie cu volumul între 1500 – 2000 litri.
2) Exemplu practic – Fosă septică ecologică pentru 6 persoane
6 persoane * 150 * 3 = 2700 litri
Așadar fosa septică ecologică necesară pentru 4-6 persoane trebuie să aibă volumul de 2500 – 3000 litri.
2) Exemplu practic – Fosă septică ecologică pentru 8 persoane
8 persoane * 150 * 3 = 3600 litri.
Așadar fosa septică ecologică necesară pentru 6-8 persoane trebuie săaibă un volum de 3000 – 4000 litri.
Când dorești să achiziționezi o fosă septică trebuie să ai în vedere mai multe aspecte:
Principalul aspect când vine vorba de achiziție este prețul fosei septice.
Însă nu este suficient să analizăm doar prețul fosei septice, este important să știm costul total al investiției (accesorii, transport, montaj, mentenanță, vidanjare)
Apasă mai jos (pe Live Chat Support) pentru a iniția o conversație